Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /hosting/www/miqueletsgirona.cat/public/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /hosting/www/miqueletsgirona.cat/public/libraries/cms/application/site.php on line 250

Per Fires de Girona vine a descobrir el Fort de Montjuïc amb l'Associació Miquelets de Girona!

En motiu de les Fires de Sant Narcís, l'Associació Miquelets de Girona ha organitzat el pròxim 31 d'octubre 3 visites guiades (11:30, 13 i 17h) al Fort de Montjuïc de Girona, també conegut com a Fort Roig.

En elles descobrireu la història i llegat arquitectònic d'aquest monument tant desconegut com clau en la història de la ciutat dels segles XVII, XVIII i XIX.Una activitat per a tota la familia, on l'acte comptarà amb la presència de dos regiments d'època. El regiment de Sant Narcís (1713-1714) i el Terç de Miquelets de Girona (1808-1809). La visita té una duració d'una hora aproximadament i un preu de 3 € per persona (es prega estar 15 minuts abans per facilitar la comprovació de dades, com també portar l'import just).
Es recomana portar calçat còmode.

Els guanys obtinguts estaran destinats a finançar la 3a edició de la recreació històrica Girona Resisteix! prevista pel 2016.

Per fer les reserves, envieu número de persones, nom, mail de contacte i a la visita que assistireu a la següent adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. m


Moltes gràcies per col·laborar!

Llegir més ...

Del 27 al 29 de Juny reviu la Guerra de Successió amb Girona Resisteix!

 

 

“Girona resisteix” recrearà els fets de la Guerra de Successió a la ciutat del 27 al 29 de juny

Les jornades, organitzades per l’entitat Miquelets de Girona, neixen amb motiu de la commemoració del Tricentenari i hi participaran més de 130 recreadors històrics.

Els propers 27, 28 i 29 de juny Girona serà l’escenari d’una recreació històrica sobre la Guerra de Successió. “Girona resisteix!” agruparà més de 130 recreadors històrics  que participaran en la que serà la recreació més gran que es farà sobre la Guerra de Successió a Catalunya en el marc de la commemoració del Tricentenari. L’Ajuntament de Girona col·labora en l’organització de l’esdeveniment, que ha estat impulsat per l’Associació Miquelets de Girona.

A la recreació hi participaran les següents associacions de recreació històrica, amb les unitats que recreen:

 - Miquelets de Girona: Regiment de Sant Narcís.

 - Regiments de Barcelona: Regiment de la Ciutat de Barcelona.

 - Miquelets de Catalunya: Regiment de la Diputació; Regiment Vilar i Ferrer.

 - Moià 1714: Regiment d'Hússars Hongaresos.

 - Micalets del Regne de València: Regiment de la Mare de Déu dels Desemparats.
 
 - Almansa Historica 1707: Regimiento de Castilla; Régiment de La Couronne.

 

La conferència “La Guerra de Successió a la ciutat de Girona”, a càrrec de Francesc Xavier Hernández Cardona, Xavier Rubio i Francesc Riart, i la presentació del llibre Soldats, guerrers i armats dels Països Catalans donaran el tret de sortida a les jornades el proper divendres 27, a partir de les 20h, a l’auditori del Centre Cívic del Barri Vell – Mercadal.

El dissabte 28, a partir de les 19.00h als carrers del Barri Vell, i el diumenge, a partir de les 12.30h a l’esplanada de La Copa, tindran lloc les dues recreacions de les batalles. A banda d’altres activitats complementàries, durant tot el cap de setmana s’instal·larà un campament d’època a La Copa. Gràcies a les recreacions històriques, es reviurà la història dels fets de Girona: l’entrada de les tropes austriacistes l’octubre de 1705, el setge borbònic reeixit de 1710-1711 i el setge austriacista no reeixit de 1712. En el marc de les jornades “Girona resisteix” es presentarà el Regiment de la Ciutat de Barcelona, unitat recreada per l'Associació Regiments de Barcelona, agermanada amb Miquelets de Girona.

Durant el cap de setmana també hi haurà diverses desfilades, una jura de bandera dissabte a les 13h a la Plaça del Vi i un campament barroc a la Copa.

Donat  que el dissabte la batalla serà al Barri Vell, us facilitem aquest mapa per a una òptima orientació, on hi ha marcades les zones de batalla en vermell i les zones per al públic en groc.
També us facilitem l'enllaç web de tots els pàrquings de Girona.

Malgrat que el projecte neix aprofitant la celebració del Tricentenari aquest 2014, la voluntat dels organitzadors es dotar-lo de continuïtat i afegir un caire més cultural i divulgatiu dels esdeveniments programats en les properes edicions.

Podeu seguir els actes en temps real mitjançant els nostres canals a Facebook i Twitter

 

Llegir més ...

L'Associació estrena web!

Desprès de 2 anys i mig de fundar l'associació, Miquelets de Girona - Regiment de Sant Narcís finalment estrena web pròpia. Fins ara disposàvem de gairebé 6.000 segudidors a les diferents xarxes socials.

Aquest portal servirà per centralitzar la informació i alhora publicar els esdeveniments on participem i els diferents articles de recerca històrica que publiquem.

En breus setmanes publicarem un article sobre les Heroïnes de Santa Bàrbara, que varen tenir un gran protagonisme durant els setges napoleònics de la ciutat de Girona durant 1808 i 1809.

La web, molt visual com hareu pogut comprovar, intentarà ser un punt de referència per els amants de la recreació històrica barroca i napoleònica del nostre país i d'arreu, tot esperant ser del vostre interès i agrat.

Ara que s'acosta la nostra participació a la recreació internacional de la Batalla d'Almansa, us deixem amb un vídeo d'un moment de la instrucció de l'any passat conjunta entre els regiments de Sant Narcís i la Diputació en la darrera edició.

 

Llegir més ...

Recreació històrica 2.0 Segueix-nos a les xarxes socials

      

 


Amb el suport de